Een deel van de werkgroep meubelambacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de werkgroep meubelambacht. © Joeri Seymortier

Rijke meubelgeschiedenis Eeklo in expo: “Ooit verdienden 1.500 stadsgenoten hun brood in de meubelfabrieken”

EekloOoit waren er 15 grote meubelfabrieken en tientallen kleinere meubelateliers in Eeklo. In de gouden jaren zeventig verdienden 1.500 Eeklonaars hun boterham in die meubelindustrie. Voor de KVVV Eeklo reden genoeg om die rijke meubelgeschiedenis te bundelen in de tentoonstelling ‘Uit het goede hout gesneden’. Wij duiken samen met de werkgroep meubelambacht in de Eeklose meubelgeschiedenis.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Daar zijn de mondmaskers in de horeca weer: “Veiligheid gaat voor de glimlach”
  PREMIUM
  Deinze/Olsene/Aalter

  Daar zijn de mondmas­kers in de horeca weer: “Veiligheid gaat voor de glimlach”

  Verschillende horecazaken kiezen er door de stijgende coronacijfers bewust voor om de bediening weer met mondmasker te laten gebeuren. Bij Nikky’s in Deinze en Bistro Marron in Olsene (Zulte) hebben uitbaters en bediening het masker weer op. Ook de ceremoniemeester in het gemeentehuis van Aalter zet het masker weer op. “De cijfers stijgen, dus we nemen zelf onze verantwoordelijkheid.”
 3. 5 x uit in het Meetjesland: Sportverhalen met Ruben Van Gucht tot dansen in de Kokorico
  PREMIUM
  Eeklo-Evergem-Hansbeke-Lievegem-Sint-Laureins

  5 x uit in het Meetjes­land: Sportverha­len met Ruben Van Gucht tot dansen in de Kokorico

  De dagen worden zichtbaar korter en de herfstblues sluipt er bij sommigen al een beetje in, maar daar trekken ze zich in het Meetjesland weinig van aan. In het weekend van 23 en 24 oktober is het programma er andermaal goedgevuld. Beginnen doen we met de voorstelling Sportman II van Ruben van Gucht in Sint-Laureins, eindigen doen met op de dansvloer in Kokorico in Zomergem.