Fotograaf Gino Vergauwe ademt fotografie uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Gino Vergauwe ademt fotografie uit. © Fotografie Vergauwe

REEKS UITSTERVEND RAS. Fotograaf Gino Vergauwe (57) uit Eeklo: “Ik ben er nog door drie redenen: passie, passie en… passie”

EekloVroeger had je ze overal, maar vandaag zijn ze vaak ver te zoeken. Deze week gaan we in het Meetjesland en de streek rond Deinze op zoek naar uitstervende beroepen. Vandaag houden we halt in de fotowinkel van Gino Vergauwe (57) in Eeklo. Ooit waren er negen fotografen in de stad, en nu blijven er daar nog maar twee van over. “Iedereen heeft wel een ‘nonkel André’ die trouwfoto’s kan maken. Maar echte vakfotografen maken toch het verschil”, zegt Gino. Tijd voor een babbel.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Eerste deel warmtenet Eeklo opgestart: “Stookplaats zwembad helpt appartementen te verwarmen”
  PREMIUM
  Eeklo

  Eerste deel warmtenet Eeklo opgestart: “Stook­plaats zwembad helpt appartemen­ten te verwarmen”

  Aan het sportpark in Eeklo werd woensdag het startschot gegeven van het langverwachte warmtenet. Via een warmtepomp kan de stookplaats van het stedelijk zwembad restwarmte afgeven aan de nieuwe appartementen in het Wegelpark. Een mooi voorbeeld van duurzaam energiegebruik, dat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) kwam toejuichen. “Dit is nog maar het begin, want we stellen ons volledig grondgebied ter beschikking voor dit warmtenet”, zegt schepen Bob D’Haeseleer (Vooruit).