De gemeenteraad van Eeklo.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Eeklo. © Joeri Seymortier

Politici zijn nachtelijke vergaderingen beu: binnenkort twee dagen gemeenteraad

De politici van Eeklo zijn de lange gemeenteraden die soms tot een gat in de nacht duren beu, en gaan binnenkort regelmatig twee keer per maand vergaderen in plaats van één keer.

1 reactie

 • Christophe Van Herzeele

  2 jaar geleden
  Een van de eerste hoofdstukken in de cursus "vergadertechnieken" : duidt een timekeeper aan die strikt en correct is. Elke vergadering is zo op een normaal uur gedaan en daarmee vermijdt je ook dubbele vergoedingen....
 1. #EekloHelpt start vervoersdienst met, voor en door mensen die ‘anders’ zijn: “Wij stappen niet zomaar in een bus of taxi”
  PREMIUM
  Eeklo/Maldegem

  #EekloHelpt start vervoers­dienst met, voor en door mensen die ‘anders’ zijn: “Wij stappen niet zomaar in een bus of taxi”

  De groepering #EekloHelpt pakt uit met een nieuwe vervoersdienst voor de regio Eeklo en Maldegem: met, voor en door mensen die zich anders voelen. Dat gaat van mensen met psychische aandoeningen, angsten of trauma’s tot bipolaire stoornissen of mensen die worstelen met hun genderidentiteit. “Die mensen hebben graag een chauffeur waarmee ze op dezelfde lijn zitten en waarmee ze zich op hun gemak voelen”, zeggen de initiatiefnemers.
 2. Ruim helft culinaire restaurants in Meetjesland opent niet op 8 mei: “Het is hier Tenerife niet, hé!”
  PREMIUM
  Meetjesland

  Ruim helft culinaire restau­rants in Meetjes­land opent niet op 8 mei: “Het is hier Tenerife niet, hé!”

  Wie vanaf 8 mei in het Meetjesland culinair wil gaan tafelen, zal goed moeten zoeken naar een restaurant dat het terras effectief open doet. Wij deden een steekproef bij tien culinaire adresjes in de regio. Vijf chef-koks zeggen resoluut dicht te blijven. Drie bekende restaurants gaan de weergoden wel uitdagen, en twee uitbaters twijfelen nog. Ontdek hier waar je op 8 mei in Aalter, Lievegem, Eeklo, Maldegem en Assenede wel of niet kan tafelen.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren