Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld.

OVERZICHT. Waar mag je vuurwerk afsteken in het Meetjesland en Deinze?

Meetjesland en DeinzeOudejaar nadert met rasse schreden. Naar jaarlijkse traditie wordt die avond al eens een vuurpijl afgeschoten. Gezien dat soms gepaard gaat met een verwondingen of brand, zijn er alsmaar meer gemeenten in Vlaanderen die hun beleid ten aanzien van vuurwerk herzien en dreigen met GAS-boetes voor wie vuurwerk afsteekt. Waar mag u nog vuurwerk afschieten tijdens oudejaarsnacht en waar niet? Een overzicht. 

 1. Sybelle laat goed hart zien, maar wordt opgelicht door ‘vriendelijke dame’ aan tankstation Esso in Kaprijke

  Sybelle laat goed hart zien, maar wordt opgelicht door ‘vriende­lij­ke dame’ aan tankstati­on Esso in Kaprijke

  Dan help je al eens iemand uit de nood. Sybelle ging vrijdagmorgen tanken bij de Esso in Kaprijke toen ze werd aangesproken door een dame. “Ik heb hier net 10 euro in de machine gestoken, maar ik er komt geen brandstof uit de pomp”, klaagde ze. Ze vroeg daarom aan Sybelle of ze met haar kaart voor 20 euro mocht tanken als ze haar 20 euro cash gaf. Ze toonde haar goed hart en stemde in, maar enkele uren later Sybelle dat ze bestolen was.
  Kaprijke
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.