Het oudste deel van het ziekenhuis staat nog rechtop. En dat blijft ook zo. Het gebouw krijgt in de Hartwijk een tweede leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oudste deel van het ziekenhuis staat nog rechtop. En dat blijft ook zo. Het gebouw krijgt in de Hartwijk een tweede leven. © Joeri Seymortier

Oudste deel AZ Alma gered van sloop: “Structuur is nog perfect voor pakweg nieuwe school of hotel”

Het oude ziekenhuis AZ Alma in de Moeie in Eeklo is zo goed als volledig gesloopt, maar één deel blijft staan. Dat blijkt ook de bedoeling, want het oudste deel van het voormalige ziekenhuis zal een nieuwe bestemming krijgen binnen het project van de Hartwijk. “Vroeger werd er gebouwd voor de eeuwigheid. Het gebouw is nog goed en kan perfect een tweede leven krijgen in het nieuwe project”, klinkt het.

  1. Eeklo doet het voortaan met trager verkeer: nieuwe fietszones, lagere maximumsnelheid en meer zone 30
    PREMIUM
    Eeklo

    Eeklo doet het voortaan met trager verkeer: nieuwe fietszones, lagere maximum­snel­heid en meer zone 30

    Wie door Eeklo rijdt met de wagen, moet dat voortaan op heel wat plaatsen trager doen. Eeklo heeft nieuwe fietszones, er zijn nu een pak meer straten waar je nog maar 30 per uur mag rijden, en in heel wat straten is de maximum toegelaten snelheid verlaagd van 70 naar 50. “Verkeersveiligheid is voor ons een topprioriteit, en dus hebben we het hele grondgebied van Eeklo nog eens onder de loep genomen”, klinkt het op het stadhuis. Ontdek hier wat verandert.