Het nieuwe pleintje werd feestelijk ingehuldigd.
Volledig scherm
Het nieuwe pleintje werd feestelijk ingehuldigd. © Arne Blomme

Onverhard pleintje in de Eduard Neelemanslaan geopend: “Win-winsituatie voor zowel buurt als natuur”

EekloWoensdag is een nieuw onverhard pleintje in de Eduard Neelemanslaan feestelijk geopend. Het grasveldje komt er in de plaats van een rotonde. Deze ontharding kadert in de actie waarbij er diverse onthardingsprojecten per jaar worden uitgevoerd en waar de stad investeert in klimaatadaptiemaatregelen. 

 1. Ramenwasser Bjorn (25) is jongste kandidaat in nieuw programma De Sterkste Handen: “Deelnemen hielp me om het overlijden van mijn opa een plaats te geven”
  PREMIUM
  Eeklo/Deinze/Drongen

  Ramenwas­ser Bjorn (25) is jongste kandidaat in nieuw programma De Sterkste Handen: “Deelnemen hielp me om het overlijden van mijn opa een plaats te geven”

  In de nieuwe wedstrijd De Sterkste Handen neemt ramenwasser en brandweervrijwilliger Bjorn Lösken uit Eeklo het op tegen enkele andere Vlamingen met een zwaar beroep. “Ik heb een moeilijke periode doorgemaakt na de dood van mijn grootvader, die als een vaderfiguur was voor mij. Naast de wedstrijd winnen wil ik vooral anderen inspireren om nooit op te geven”, zegt Bjorn.
 2. Daar zijn de mondmaskers in de horeca weer: “Veiligheid gaat voor de glimlach”
  PREMIUM
  Deinze/Olsene/Aalter

  Daar zijn de mondmas­kers in de horeca weer: “Veiligheid gaat voor de glimlach”

  Verschillende horecazaken kiezen er door de stijgende coronacijfers bewust voor om de bediening weer met mondmasker te laten gebeuren. Bij Nikky’s in Deinze en Bistro Marron in Olsene (Zulte) hebben uitbaters en bediening het masker weer op. Ook de ceremoniemeester in het gemeentehuis van Aalter zet het masker weer op. “De cijfers stijgen, dus we nemen zelf onze verantwoordelijkheid.”