Het gevaarlijk kruispunt van de N49 in Kaprijke moet het langst wachten. Pas tegen 2022 komt daar een nieuw afrittencomplex in de plaats.
Volledig scherm
Het gevaarlijk kruispunt van de N49 in Kaprijke moet het langst wachten. Pas tegen 2022 komt daar een nieuw afrittencomplex in de plaats. © Michel Moens

Ombouw N49 naar E34 duurt tot 2022

MEETJESLANDMet twee ongevallen in evenveel dagen tijd is het duidelijk dat de ombouw van de Expressweg N49 naar de snelweg E34 in onze regio zo vlug mogelijk moet uitgevoerd worden. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft een voorlopige planning opgesteld, waaruit blijkt dat het hele traject in het Meetjesland tegen 2022 klaar moet zijn. Assenede en Maldegem komen eerst aan de beurt. Kaprijke moet het langst wachten.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.