De ploeg van CC De Herbakker een jaar geleden bij de voorstelling van het coronaseizoen, op het plein aan het cultuurcentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
De ploeg van CC De Herbakker een jaar geleden bij de voorstelling van het coronaseizoen, op het plein aan het cultuurcentrum. © Joeri Seymortier

Nog geen steen verlegd, maar verbouwing CC De Herbakker wordt steeds duurder: “Nu al 3 miljoen, dus dat wordt zeker 4 miljoen euro”

EekloBij de geplande verbouwing van het Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo is nog geen steen verlegd, maar de prijs swingt nu al de pan uit. De werken waren geraamd op 2 miljoen euro, maar zullen nu al zeker 3 miljoen euro kosten. Volgens sommigen zal de prijs zelfs oplopen tot 4 miljoen. Of zal de nieuwe bestuursploeg, die in oktober start, opnieuw andere keuzes maken? Het zorgt voor een verrassende politieke discussie.

 1. Akkoord over sociaal plan in Ontex Eeklo, maar nog steeds onzekerheid over eventuele ontslagen
  PREMIUM
  Eeklo

  Akkoord over sociaal plan in Ontex Eeklo, maar nog steeds onzeker­heid over eventuele ontslagen

  Na maanden van onderhanden is er een akkoord over het sociaal plan tussen de werknemers en directie van Ontex Eeklo. Desondanks blijft er heel wat onzekerheid over de verschillende productielijnen die zouden verdwijnen. “Twee lijnen zullen zeker vertrekken. Over de acht andere zal pas in de tweede helft van oktober een beslissing genomen worden", zegt Evi Van der Bracht van ACV-CSC Metea.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.