Het team van 'Le départ de Medar'.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team van 'Le départ de Medar'. © Joeri Seymortier

‘Naakte reus’ Medar trekt naar Ronde van Frankrijk: “Opblaasversie en met een schortje, dat is veiliger!”

EekloDe ‘naakte reus’ Medar uit Eeklo trekt vanaf maandag naar de Ronde van Frankrijk. Keukenbouwer Michiel Steenbeke van Adrem Keukens wil zijn attractie zoveel mogelijk langs het parcours laten zien. Eigenlijk wou hij met de echte reus op pad, maar met het gevaarte van twee ton lukt dat niet. Daarom werd een levensgrote opblaasversie gemaakt. Ontdek hier ‘Le départ de Medar’.

 1. “Veiligheid en leefbaarheid van ons dorp is onze prioriteit”: gemeentebestuur Sint-Laureins blijft tegenspartelen in dossier asielcentrum
  PREMIUM
  Sint-Laureins

  “Veiligheid en leefbaar­heid van ons dorp is onze prioriteit”: gemeentebe­stuur Sint-Lau­reins blijft tegenspar­te­len in dossier asielcen­trum

  De gemeente Sint-Laureins blijft tegenspartelen in het dossier van de 240 asielzoekers die vanaf september in het Godshuis opgevangen worden. Ook een persoonlijk gesprek met de staatssecretaris bracht niets op. Geen van beide partijen wil een duimbreed wijken. “Wij krijgen als dorp alleen de lasten, en zoiets kan echt niet”, klinkt het.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Koen De Beir (51), muziekbrein achter ‘Take me Loooooove’, zet restaurant te koop: “Liever koken bij mensen thuis, maar eerst nog optreden op Tien om te Zien”
  PREMIUM
  Eeklo/Gent

  Koen De Beir (51), muziek­brein achter ‘Take me Loooooove’, zet restaurant te koop: “Liever koken bij mensen thuis, maar eerst nog optreden op Tien om te Zien”

  Koen De Beir, in de jaren negentig het muzikale brein achter de groep Good Shape, zet zijn restaurant Chez De Beir in Eeklo te koop. Hij had eerder al tien jaar de Champagnebar in Gent, maar wil in de toekomst alleen nog bij mensen aan huis koken. En weer wat meer muziek maken. Maandag mag hij met Good Shape alvast naar de opname van ‘Tien om te Zien’.
 4. Lars Coene en Hanne Beirnaert winnen voor eigen publiek op Tennis Tour in Eeklo
  tennis

  Lars Coene en Hanne Beirnaert winnen voor eigen publiek op Tennis Tour in Eeklo

  Op het toernooi van TC Eeklo speelden enkele spelers van de organiserende club zich in de kijker. Zo kroonde Lars Coene zich tot winnaar van het toernooi bij mannen 3. In de finale haalde hij het makkelijk van Dieter Van Moorter (6-1, 6-1). Ook bij vrouwen 3 trok iemand van de thuisclub aan het langste eind. Daar ging Hanne Beirnaert met de zege lopen na winst in de finale tegen Nathalie Catry (6-2, 6-2).