Jeugdcentrum Kubiek.
Volledig scherm
Jeugdcentrum Kubiek. © MICHEL MOENS

N9 Villa te klein: muziekclub N9 verhuist clubwerking tijdelijk naar naar Kubiek

Muziekclub N9 verhuist haar clubwerking voor de rest van het jaar naar jeugdcentrum Kubiek. De N9 Villa is te klein voor coronaproof concerten.

 1. Bij ‘Keyzers’ weten ze waarom Sint-Laureins voorlopig de coronadans ontspringt: “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”
  PREMIUM
  Sint-Laureins

  Bij ‘Keyzers’ weten ze waarom Sint-Lau­reins voorlopig de coronadans ontspringt: “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”

  Heel de kaart van het land kleurt bloedrood, maar in Sint-Laureins tellen ze amper drie besmettingen. Waaraan dat ligt? “Iedereen woont hier op een kilometer van elkaar”, klinkt het bij ‘Keyzers’, het populairste café van ‘Sente’ en omstreken. Normaal zou het wielercafé vandaag afgeladen vol zitten voor de Ronde van Vlaanderen, maar door de coronamaatregelen tekenen enkel de vaste klanten en een bus wielertoeristen – die normaal in de Vlaamse Ardennen moest zitten – present. En of die laatste pinten voor de horecalockdown smaken.
 2. Joost Van Hyfte begint met ‘Uitgekookt’ aan voorlopig laatste theatertournee: “Het mag allemaal weer wat meer rock-’n-roll”
  PREMIUM

  Joost Van Hyfte begint met ‘Uitgekookt’ aan voorlopig laatste theater­tour­nee: “Het mag allemaal weer wat meer rock-’n-roll”

  ’s Lands bekendste culinaire comedian is uitgekookt. Dat is toch wat Joost Van Hyfte (50) zijn publiek wil doen geloven. Zo staat hij tijdens zijn nieuwste en meteen ook laatste zaalshow niet langer achter het fornuis, maar is hij verhalenverteller geworden. “Ik hoop dit zeker nog twee jaar te doen. Daarna is het tijd voor wat meer rock-’n-roll en misschien trek ik daarna echt mijn kookschort aan.”
 3. Chef Broes van ’t Vijfde Seizoen verontwaardigd: “Dit gaat niet alleen over horeca, maar over een heel netwerk van leveranciers en mensen rondom ons”
  PREMIUM
  Aalter

  Chef Broes van ’t Vijfde Seizoen verontwaar­digd: “Dit gaat niet alleen over horeca, maar over een heel netwerk van leveran­ciers en mensen rondom ons”

  Chef Broes Tavernier van restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter moet net zoals al zijn collega’s een maand lang de deuren dicht houden. Hij maakt vandaag de frigo’s leeg, maar is verontwaardigd. Niet alleen voor de eigen gevolgen, maar vooral ook voor die van zijn team en de vele toeleveranciers waar hij mee werkt. “Je zal nu maar wildleverancier zijn, net voor de start van het wildseizoen. Wie gaat thuis zelf een haas of fazant op het vuur zetten?”, vraagt Broes zich af.