Miljoenen voor verbouwing Huysmanhoeve

De komende drie jaar wordt 3,5 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing van de Huysmanhoeve in Eeklo. De site aan de Bus is een provinciaal streekcentrum en lokt elk jaar 20.000 bezoekers. Na de verbouwingen moeten dat er nog een pak meer worden.

 1. Meetjesland krijgt met Huyse Nestelt inloophuis voor kankerpatiënten: “Hier zijn ze geen patiënten maar onze gasten”
  PREMIUM

  Meetjes­land krijgt met Huyse Nestelt inloophuis voor kankerpa­tiën­ten: “Hier zijn ze geen patiënten maar onze gasten”

  Het Meetjesland krijgt een inloophuis voor kankerpatiënten. Volgende week openen Joke Almekinders en Kathleen Wittouck uit Lovendegem bij Lievegem hun Huyse Nestelt, in de Roze 150 in Eeklo. Kankerpatiënten en iedereen uit hun omgeving kunnen er elkaar ontmoeten, ondersteuning krijgen of gewoon eens alle zorgen vergeten. “De huiselijkheid is hier een belangrijke troef. Zo komen gesprekken ook veel gemakkelijker los”, klinkt het.
 2. Chef Broes van ’t Vijfde Seizoen verontwaardigd: “Dit gaat niet alleen over horeca, maar over een heel netwerk van leveranciers en mensen rondom ons”
  PREMIUM
  Aalter

  Chef Broes van ’t Vijfde Seizoen verontwaar­digd: “Dit gaat niet alleen over horeca, maar over een heel netwerk van leveran­ciers en mensen rondom ons”

  Chef Broes Tavernier van restaurant ’t Vijfde Seizoen in Aalter moet net zoals al zijn collega’s een maand lang de deuren dicht houden. Hij maakt vandaag de frigo’s leeg, maar is verontwaardigd. Niet alleen voor de eigen gevolgen, maar vooral ook voor die van zijn team en de vele toeleveranciers waar hij mee werkt. “Je zal nu maar wildleverancier zijn, net voor de start van het wildseizoen. Wie gaat thuis zelf een haas of fazant op het vuur zetten?”, vraagt Broes zich af.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement