Mijn Stad Jan Martens aan de kerk van de Sint-Jozefwijk in Eeklo.
Volledig scherm
PREMIUM
Mijn Stad Jan Martens aan de kerk van de Sint-Jozefwijk in Eeklo. © Joeri Seymortier

MIJN STAD. Jan Martens, de stadsgids van Eeklo: “Sint-Jozefwijk katapulteert mij zo naar mijn kinderjaren”

EekloJan Martens (57) is stadsgids in Eeklo, bezeten door de geschiedenis van zijn stad, en dus de ideale man om ons de mooiste plekjes te laten zien. Hij neemt ons mee naar het Heldenpark, de Pussemierstraat, zijn favoriete horeca, maar vooral naar de Sint-Jozefwijk. Daar spendeerde hij zijn kinderjaren, en daar klopt nog altijd zijn hart.

  1. Ellenlange rijen en volgeladen karren tijdens totale uitverkoop ‘Kleine Delhaize’: “Een rekening boven de 500 euro? Geen uitzondering, vandaag”
    PREMIUM
    Eeklo

    Ellenlange rijen en volgeladen karren tijdens totale uitverkoop ‘Kleine Delhaize’: “Een rekening boven de 500 euro? Geen uitzonde­ring, vandaag”

    50 procent korting op een product is altijd verleidelijk. Maar wanneer het volledige assortiment van een winkel zo is afgeprijsd, wordt het pas echt interessant. Zo hield de ‘kleine’ Delhaize in de Stationsstraat in Eeklo zaterdag een totale uitverkoop nadat ze eerder het faillissement hadden aangekondigd. Dat leidde tot ellenlange rijen, volgeladen laden karren en extreem hamstergedrag. “Ik zag al een dame met een volledige kar Red Bull naar buiten lopen.”