De man zakte ineen in de Stationstraat in Eeklo.
Volledig scherm
De man zakte ineen in de Stationstraat in Eeklo. © Google Streetview

Man (69) zakt ineen en sterft ter plaatse

EekloDinsdagmiddag is een man van 69 jaar oud plots ineen gezakt op straat. De hulpdiensten werden nog verwittigd, maar de man stierf ter plaatse. 

 1. Valse bankmedewerkers pluimen bejaarde man (89) voor duizenden euro's: “Ze deden dure aankopen in elektrowinkel”
  PREMIUM
  Turnhout

  Valse bankmede­wer­kers pluimen bejaarde man (89) voor duizenden euro's: “Ze deden dure aankopen in elektrowin­kel”

  De politie in Turnhout heeft een man en een vrouw opgepakt die verdacht worden van bankkaartfraude. Ze deden zich voor als bankmedewerkers en slaagden er zo in een 89-jarige man uit Turnhout voor enkele duizenden euro’s te pluimen. “De twee verdachten maakten wellicht nog meer slachtoffers”, zegt een politiewoordvoerder. De werkwijze van de oplichters was zo geloofwaardig dat de man er met open ogen intrapte.
 2. DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeksrechter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”
  PREMIUM
  GENT

  DE ZAAK JESPERS. Gevallen onderzoeks­rech­ter trouwt in gevangenis, maar komt zo weer in de problemen: “76 miljoen? Er staat maar 23.000 frank op mijn rekening”

  Na het arrest in het assisenproces werd het niet stil rond de gevallen onderzoeksrechter Guy Jespers. Vijf weken later trouwden hij en zijn minnares Ghislaine Clyncke in de Gentse gevangenis. Hoe ze elkaar leerden kennen, is al een verhaal op zich. Jespers werd in de gevangenis fout behandeld, waardoor hij al na 2,5 jaar als ‘een plant’ vrijkwam. En Clyncke zat in 1983 op haar beurt zeven maanden in de cel, met dank aan alweer een ‘foute vriend’ die haar man leerde kennen achter de tralies.