Hilde Lampaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Hilde Lampaert. © Joeri Seymortier

Maak kennis met nieuwe schepen Hilde Lampaert (N-VA): “Inzetten op imago en citymarketing, want daar is in Eeklo veel werk aan de winkel”

EekloHilde Lampaert (56) mag op 4 oktober in Eeklo de eed afleggen, en wordt voor N-VA eerste schepen van de stad. Met de nieuwe bevoegdheid ‘imago en citymarketing’ moet ze Eeklo weer op de kaart zetten. En ook de lokale economie wil ze vooruit helpen: “Veel leegstand? Waarom zouden wij leuke winkelketens niet zelf contacteren, en warm maken om naar Eeklo te komen?” Maak kennis met de ambities van Hilde Lampaert.

 1. Sportvliegtuigje geraakt net niet aan vliegveld Ursel, en maakt noodlanding in maïsveld: “Piloot reageerde zeer rustig”
  PREMIUM
  Knesselare/Oedelem

  Sportvlieg­tuig­je geraakt net niet aan vliegveld Ursel, en maakt noodlan­ding in maïsveld: “Piloot reageerde zeer rustig”

  In een maïsveld op de grens van Knesselare (Aalter) met Oedelem heeft een sportvliegtuigje zaterdagmiddag een noodlanding moeten maken. De piloot was samen met een leerlinge vertrokken vanuit Oostende toen het toestel door een technisch defect niet meer vliegvaardig was. Ze probeerden nog tot aan het vliegveld van Ursel te geraken, maar dat lukte niet. Er vielen bij de noodlanding geen gewonden.
 2. Michael Dewilde pakt met SMO-Scott-team eindzege in T3-Series: “Opmerkelijk maar bijzonder goed seizoen achter de rug”
  triatlon

  Michael Dewilde pakt met S­MO-Scott-team eindzege in T3-Se­ries: “Opmerke­lijk maar bijzonder goed seizoen achter de rug”

  Het Belgische triatlonseizoen is afgelopen. Met de seizoensafsluiter in Dendermonde afgelopen weekend kunnen vele atleten zich opmaken voor hun winterslaap, al is dat voor een triatleet relatief natuurlijk. Met de eerste Crossduatlons wordt de komende weken overgeschakeld op wintermodus. Het Meetjeslandse SMO-Scott-triatlonteam kan alvast terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen waarin het ook de nodige regelmaat aan de dag legde.