Zo zal de Leopoldlaan (N9) in Eeklo er vanaf het voorjaar 2023 uitzien.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zal de Leopoldlaan (N9) in Eeklo er vanaf het voorjaar 2023 uitzien. © Stad Eeklo

Leopoldlaan (N9) wordt weer echte laan: 180 nieuwe bomen, nieuw wegdek en veilige fietspaden

EekloHet werd jaren aangekondigd, maar volgende maand gaan de werken op de Leopoldlaan (N9) in Eeklo eindelijk van start. Eerst met wat voorbereidende werken, en komend voorjaar dan de echte werken. “Tegen het voorjaar van 2023 moet de Leopoldlaan weer een echte laan zijn”, klinkt het. Zo zal dit gebeuren.

 1. 8 tips voor een verkoelende wandeling in Meetjesland en streek rond Deinze: van grootste bos van Oost-Vlaanderen tot het leven van Luc De Vos
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  8 tips voor een verkoelen­de wandeling in Meetjes­land en streek rond Deinze: van grootste bos van Oost-Vlaanderen tot het leven van Luc De Vos

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. Ook in het Meetjesland en de streek rond Deinze zijn er mooie pareltjes die je met de wandelschoenen kan ontdekken. Wij zetten alvast acht tips op een rijtje waar je in het noordwesten van Oost-Vlaanderen je hart kan ophalen, en brengen je onder andere naar Sint-Laureins, Evergem, Deinze, Zelzate, Aalter en Lievegem. Ontdek het hier en laat je inspireren.
 2. Politie betrapt negen bestuurders onder invloed: “Pakkans in onze regio is nochtans niet min”
  Eeklo/Kaprijke/Sint-Laureins

  Politie betrapt negen bestuur­ders onder invloed: “Pakkans in onze regio is nochtans niet min”

  Afgelopen weekend deed politiezone Meetjesland extra verkeerscontroles met als doel de verkeersveiligheid te verhogen. En dat blijkt jammer genoeg hoognodig te zijn als je een blik werpt op de resultaten. Zo liet bijvoorbeeld een zwaar geïntoxiceerde bestuurder na een ongeval zijn volledig vernielde voertuig zomaar achter op de openbare weg. Hij is bovendien lang niet de enige bestuurder onder invloed het voorbije weekend.