Het winkelcentrum van Eeklo kan, moet en zal een stuk gezelliger worden.
Volledig scherm
Het winkelcentrum van Eeklo kan, moet en zal een stuk gezelliger worden. © Provincie Oost-Vlaanderen

Lege winkelpanden krijgen tijdelijke invulling als pop-up: “Eeklo moet gezelliger worden als winkelstad”

EekloEeklo wil de leegstaande winkelpanden in het centrum een tijdelijke invulling geven als pop-up. Zolang de winkelruimte niet verhuurd geraakt, zouden jonge starters er terechtkunnen. Zo wint het uitzicht van de stad, en krijgen starters extra kansen.

 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Nieuwe plannen voor Oud Stadhuis Kaprijke: noodwoning en mogelijkheid voor horeca
  PREMIUM
  Kaprijke

  Nieuwe plannen voor Oud Stadhuis Kaprijke: noodwoning en mogelijk­heid voor horeca

  Kaprijke maakt nieuwe plannen voor het Oud Stadhuis aan het Plein. Het gebouw uit de zeventiende eeuw is beeldbepalend voor het dorp, maar er gebeurt vandaag te weinig. Kaprijke wil er nu onder andere een noodwoning in maken, en onderzoekt zelfs of er opnieuw horeca kan komen. “Vroeger zat er op de benedenverdieping altijd een herberg”, zegt burgemeester Pïeter Claeys. Ontdek hier de plannen.