De kinderen van het eerste leerjaar zijn alvast enthousiast.
Volledig scherm
De kinderen van het eerste leerjaar zijn alvast enthousiast. © College ten Doorn

Leerlingen Balgerhoeke meten luchtkwaliteit in klas: “Rode lampjes? Dan moeten de ramen even open”

EekloIn zeven klassen van basisschool Sint-Antonius in Balgerhoeke bij Eeklo staat nu een luchtkwaliteitsmonitor.

 1. Meetjeslandse boeren vragen met colonne van 100 tractoren meer ruimte om te ondernemen: “Vergunningen verkrijgen is een loterij geworden”
  PREMIUM
  Assenede/Eeklo/Sint-Laureins/Kaprijke

  Meetjes­land­se boeren vragen met colonne van 100 tractoren meer ruimte om te ondernemen: “Vergunnin­gen verkrijgen is een loterij geworden”

  Landbouwers uit het Meetjesland hebben zaterdagavond met een opvallende actie geijverd voor betere omstandigheden om te ondernemen. In een colonne van 100 feestelijk verlichte tractoren trokken de boeren door Assenede, Eeklo, Sint-Laureins en Kaprijke met de boodschap #geefboerenruimte. “Een omgevingsvergunning verkrijgen is een loterij geworden”, zegt Luc Van Ootegem uit Assenede.
 2. Geen stoet en geen groot feest, maar Assenede krijgt toch alternatief carnaval: “Helemaal niets doen is onmogelijk in een echte carnavalsgemeente”
  Assenede

  Geen stoet en geen groot feest, maar Assenede krijgt toch alterna­tief carnaval: “Helemaal niets doen is onmogelijk in een echte carnavals­ge­meen­te”

  Corona trekt overal in Vlaanderen een dikke streep door carnaval, maar in Assenede pakken ze volgende maand toch uit met een coronaproof alternatief. De Werkgroep Carnaval roept alle Assenedenaren op om hun huizen van 10 tot 21 februari uitbundig te versieren. Er wordt een wandeling georganiseerd waarbij je de geschiedenis van carnaval in Assenede kan ontdekken, en er komt een coronaproof rondrit door het dorp.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht