Enkele buurtbewoners van de zijstraten van de Zuidmoerstraat kwamen de petitie afgeven aan het stadsbestuur van Eeklo.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele buurtbewoners van de zijstraten van de Zuidmoerstraat kwamen de petitie afgeven aan het stadsbestuur van Eeklo. © Joeri Seymortier

Kritiek op knip in Zuidmoerstraat groeit: “Straten in de buurt worden onleefbaar”

De kritiek op de knip in de Zuidmoerstraat in Eeklo blijft groeien. Het verkeer kan sinds begin deze maand niet meer in één beweging van de Moeie tot aan de N9 rijden en dat zorgt voor een pak extra verkeer in de zijstraten. Ook de snelheid in de smalle straatjes is een probleem. Enkele buren gaven een petitie met 431 handtekeningen af aan het stadsbestuur. “We bekijken welke aanpassingen mogelijk zijn. Maar terugkeren naar de oude situatie is onmogelijk”, zegt het stadsbestuur.

  1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”