In dit tentje mag een lokaal producten zich elke week op de markt voorstellen. De Bushoeve bracht artisanaal ijs.
Volledig scherm
PREMIUM
In dit tentje mag een lokaal producten zich elke week op de markt voorstellen. De Bushoeve bracht artisanaal ijs. © Joeri Seymortier

Krijg jij al ‘Eeklose Goeste’? “Mensen meer lokaal leren kopen en eten”

EekloEeklo start het project ‘Eeklose Goeste’ op om de inwoners warm te maken om meer lokaal te kopen en lokaal te eten. Lokale en duurzame producenten krijgen alvast de kans om zich op de wekelijkse donderdagmarkt aan het publiek voor te stellen. “Er is in Eeklo en het Meetjesland heel wat lekkers van eigen bodem”, klinkt het.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Slechts handvol Belgen toegelaten, maar Koen Hebbrecht (56) wordt ‘Champagneridder’: “De enige manier om deze job vol te houden, is met een spuwemmer”
  PREMIUM
  Eeklo

  Slechts handvol Belgen toegelaten, maar Koen Hebbrecht (56) wordt ‘Champag­ner­id­der’: “De enige manier om deze job vol te houden, is met een spuwemmer”

  Koen Hebbrecht (56) uit Eeklo telt af naar vrijdag 7 oktober. Die dag wordt hij in Reims aangesteld als ‘Chevalier de l’Ordre des Coteaux de Champagne’. Een select groepje van wereldwijd zo’n 4.000 Chevaliers, waarvan amper een handvol Belgen. Hebbrecht is al twintig jaar invoerder van topchampagnes en levert onder andere aan het Hof van Cleve, Vrijmoed en Boury. “Geen enkele van mijn champagnes vind je in warenhuizen”, zegt hij trots.