Zo presenteert De Kleine Wereld zich op Facebook.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo presenteert De Kleine Wereld zich op Facebook. © De Kleine Wereld

Kinderopvang in Eeklo moet drie maanden dicht nadat kind er letsel oploopt: “Veiligheid niet langer gegarandeerd”

EekloKinderopvang De Kleine Wereld in de Jan Breydelstraat in Eeklo moet vanaf maandag noodgedwongen dicht. Er zouden in de afgelopen maanden twee klachten zijn binnengelopen over de crèche. Zo zou een van de kinderen een bloeduitstorting in de nek hebben gehad, als gevolg van wurging. De dienst Opgroeien heeft nu beslist om de crèche nu voor drie maanden te sluiten. “We maken ons ernstige zorgen over de pedagogische kwaliteit”, klinkt het. Dit is wat we weten.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. MIJN DORP. Wendy Van Wanten (63) voelt zich thuis in Aalter: “De burgemeester bedanken? Gewoon even ‘O sole mio’ zingen”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Wendy Van Wanten (63) voelt zich thuis in Aalter: “De burgemees­ter bedanken? Gewoon even ‘O sole mio’ zingen”

  Zangeres Wendy Van Wanten (63) woont al bijna dertig jaar in Aalter. Ze werd geboren in Oostende, maar in Aalter komt ze thuis. De centrale ligging van de gemeente is perfect voor haar job als zangeres, al is er meer dat haar aan haar thuisstad bindt. “Op het bankje waar ik vroeger mijn kinderen melk gaf, praten we nu over de dingen des levens.” Wendy toont ons dat bankje, maar ook waar je de beste rosé drinkt en waarom ze de Aalterse brandweervrijwilligers zo dankbaar is.
  Aalter
 3. HC Eeklo herovert derde plaats na onderling duel tegen Kortessem

  HC Eeklo herovert derde plaats na onderling duel tegen Kortessem

  Voor de ogen van zo’n tweehonderd enthousiaste supporters vocht Eeklo afgelopen weekend een rechtstreeks duel om de derde plaats uit tegen Pentagoon Kortessem. De thuisploeg trok na een waar spektakelstuk aan het langste eind en houdt met een 28-25-overwinning de punten thuis. Eeklo staat nu opnieuw derde in Liga 1, met één punt voorsprong op Kortessem, en respectievelijk vijf en negen punten achterstand op Evergem en leider Waasmunster.