Komiek Joost Van Hyfte met achter zich Johan Engels, Jan Mussche, Eddy Deketelaere en schepen Christophe De Waele.
Volledig scherm
Komiek Joost Van Hyfte met achter zich Johan Engels, Jan Mussche, Eddy Deketelaere en schepen Christophe De Waele. © JSA

Joost Van Hyfte daagt jarige stad uit:

EEKLOKomiek Joost Van Hyfte uit Zelzate daagt de inwoners van Eeklo uit om de 775ste verjaardag van de stad in de verf te zetten. Op zondag 27 september wil hij 1.550 mensen (2 x 775) aan een grote picknicktafel zien zitten op een verkeersvrije N9. Die dag moet er ook 775 minuten gedanst worden: van 9 uur 's ochtends tot 21.54 uur 's avonds.

  1. Oude cinema Astrid opnieuw te koop: “In de beginjaren kostte een filmticket 0,75 Belgische frank… voor de beste plaatsen”
    PREMIUM
    Eeklo

    Oude cinema Astrid opnieuw te koop: “In de beginjaren kostte een filmticket 0,75 Belgische frank… voor de beste plaatsen”

    De oude cinema Astrid in de Stationsstraat in Eeklo staat opnieuw te koop. Voor een vraagprijs van 675.000 euro koop je de oude filmzaal, de danszaal vooraan, en de vier appartementen erboven. Cinema Astrid was in 1912 ooit de allereerste filmzaal in Eeklo, en sloot in 1984 de deuren. Wij duiken de geschiedenis in, en gunnen je een unieke blik binnen in het gebouw.