Burgemeester Luc Vandevelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Luc Vandevelde. © Joeri Seymortier

Is Eeklo nog zorghoofdstad van Meetjesland? “Laat ons de rangen sluiten en iedereen proberen te overtuigen om zich te laten vaccineren”

EekloIs Eeklo nog wel de zorghoofdstad van het Meetjesland, nu de stad niet eens een eigen vaccinatiecentrum binnenhaalt? De oppositie schreeuwt moord en brand, maar burgemeester Luc Vandevelde (SMS) blijft erbij dat het oud ziekenhuis van Sijsele de beste oplossing is. De sporthal acht maanden blokkeren wil hij niet. Een tentendorp bouwen zou dan weer 37.000 euro per maand kosten. “Ook al had ook ik liever een eigen vaccinatiecentrum in Eeklo gehad”, geeft de burgemeester toe. Voer voor discussie.

 1. 17 graden, maar de ijskar mag niet uitrijden: “De overheid ziet liever mensen rijtje schuiven op de dijk in Blankenberge”
  PREMIUM
  Maldegem

  17 graden, maar de ijskar mag niet uitrijden: “De overheid ziet liever mensen rijtje schuiven op de dijk in Blankenber­ge”

  17 graden, maar de ijskar mag niet uitrijden. “Onbegrijpelijk”, zegt Glenn Martens, zaakvoerder bij Camaleonté uit Maldegem. “Niks veiliger dan een ijsje aan huis toch? Geen wachtrijen en alle coronamaatregelen worden gerespecteerd. Als je ziet dat ze aan de kust rijtje staan te schuiven voor een ijsje, klopt er toch iets niet aan het systeem.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo