In Sint-Franciscus Evergem zijn ze al met de bevraging bezig.
Volledig scherm
In Sint-Franciscus Evergem zijn ze al met de bevraging bezig. © JSA

Hoe is het gesteld met welzijn van Meetjeslandse kinderen en jongeren? “Anderhalf jaar corona laat echt sporen achter”

MeetjeslandDe Meetjeslandse jeugddiensten willen onderzoeken hoe het gesteld is met het welzijn van de kinderen en jongeren in de regio.

 1. Scheidsrechter Peter Haeck (55) kreeg een slag op het hoofd tijdens een wedstrijd: “Respect, dat is toch niet te veel gevraagd?”
  PREMIUM
  Eeklo

  Scheids­rech­ter Peter Haeck (55) kreeg een slag op het hoofd tijdens een wedstrijd: “Respect, dat is toch niet te veel gevraagd?”

  “Bij de eerste fout die ik blies wist ik al: dit loopt niet goed af.” Eeklonaar Peter Haeck kreeg twee jaar geleden tijdens een wedstrijd op het voetbaltoernooi van Roal Benti een klap op het hoofd van een opgefokte speler. Nu, twee jaar later is de rechtszaak afgerond. Met het nieuwe seizoen in aantocht ijvert Peter voor meer respect voor scheidsrechters.
 2. Basisschool Sint-Jozef en Sint-Janneke zamelt spullen in voor slachtoffers overstromingen: “Niets doen is geen optie”
  PREMIUM
  Eeklo

  Basis­school Sint-Jo­zef en Sint-Janneke zamelt spullen in voor slachtof­fers overstro­min­gen: “Niets doen is geen optie”

  De solidariteit voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië is groot in Eeklo. Nadat eerder het lokale radiostation Radio TRL een succesvolle inzamelactie opzette, wil nu ook Basisschool Sint-Jozef en Sint-Janneke zijn steentje bijdragen. “Doneer alles wat je niet nodig hebt en wat ze ginder goed kunnen gebruiken", zegt directrice Leen Smets.