Samen met kompaan Brecht (links op de foto) ging Jacques helpen in Pepinster.
Volledig scherm
Samen met kompaan Brecht (links op de foto) ging Jacques helpen in Pepinster. © rv

Helpende hand Jacques (50) kritisch over hulpverlening na overstromingen: “Ik heb mensen ontmoet die al drie dagen zonder elektriciteit, telefoon of zelfs water zaten”

EekloEeklonaar Jacques van Hecke (50) ging de afgelopen twee weekends een handje toesteken in de door overstromingen getroffen regio rond Luik. Daar stelde hij vast dat de hulpverlening vandaag nog steeds niet op punt staat. “De gemeenten weten niet eens wat er allemaal is opgekuist en wat niet.”

 1. Nieuwe windmolen in Vrouwestraat is er eentje van élke Eeklonaar: stad investeert 1,8 miljoen
  PREMIUM
  Eeklo

  Nieuwe windmolen in Vrou­westraat is er eentje van élke Eeklonaar: stad investeert 1,8 miljoen

  Eeklo heeft vrijdagmiddag op de knop gedrukt om de 23ste windmolen in de stad op gang te duwen. De nieuwe mastodont staat tussen de Vrouwestraat en de N49, en is eigenlijk een beetje de windmolen van elke Eeklonaar. De stad participeerde voor 45 procent in de bouw van de molen, en deelt dus elk jaar ook in de winst. “Met die winst gaan we dan nieuwe duurzame projecten uitrollen”, klinkt het.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.