Burgemeester Luc Vandevelde, minister Zuhal Demir, schepen Bob D'Haeseleer, Peter De Vylder van Veolia, Thomas Van Poucke van Groep Huyzentruyt en Jan De Pauw van Ecopower bij de in opbouw zijnde appartementen naast de sportsite.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Luc Vandevelde, minister Zuhal Demir, schepen Bob D'Haeseleer, Peter De Vylder van Veolia, Thomas Van Poucke van Groep Huyzentruyt en Jan De Pauw van Ecopower bij de in opbouw zijnde appartementen naast de sportsite. © Anthony Statius

Eerste deel warmtenet Eeklo opgestart: “Stookplaats zwembad helpt appartementen te verwarmen”

EekloAan het sportpark in Eeklo werd woensdag het startschot gegeven van het langverwachte warmtenet. Via een warmtepomp kan de stookplaats van het stedelijk zwembad restwarmte afgeven aan de nieuwe appartementen in het Wegelpark. Een mooi voorbeeld van duurzaam energiegebruik, dat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) kwam toejuichen. “Dit is nog maar het begin, want we stellen ons volledig grondgebied ter beschikking voor dit warmtenet”, zegt schepen Bob D’Haeseleer (Vooruit).

  1. Na weigering van Sint-Laureins: blijft Eeklo als een oude vrijster achter? “We zijn niet gegeerd, maar blijven spreken met alle buurgemeenten”
    PREMIUM
    Eeklo/Meetjesland

    Na weigering van Sint-Lau­reins: blijft Eeklo als een oude vrijster achter? “We zijn niet gegeerd, maar blijven spreken met alle buurgemeen­ten”

    Nu ook Sint-Laureins afhaakt voor een fusie met Eeklo, blijft de hoofdstad van het Meetjesland eenzaam en alleen achter. Een fusie tussen Eeklo en Maldegem is nooit een optie geweest. Kaprijke schakelt dan weer een burgerpanel in om de fusie te bekijken. Heeft Eeklo nog kans en met wie? Wij zetten het op een rijtje.