De eerste regenboogoptocht door het Meetjesland lokte niet veel volk, maar de boodschap klonk gemeend.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste regenboogoptocht door het Meetjesland lokte niet veel volk, maar de boodschap klonk gemeend. © Joeri Seymortier

Eerste bescheiden regenboogoptocht door Meetjesland: “Nood aan ontmoetingsplaats voor holebi’s”

MeetjeslandZaterdag is de allereerste regenboogoptocht door het Meetjesland getrokken. Assenede mocht de spits afbijten, maar het is de bedoeling dat dit vanaf nu elk jaar in een andere gemeente gebeurt. Er kwamen maar een vijftiental holebi’s opdagen, maar hun boodschap klonk daarom niet minder gemeend. “Ook op ‘den buiten’ moeten we tonen dat we er zijn”, klonk het. Wij stapten mee.

  1. Aniek (46) geeft les in jeugdpsychiatrie en is genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’: “Ik ben ook hun tweede mama, begeleider en luisterend oor”
    PREMIUM
    Eeklo/Zele

    Aniek (46) geeft les in jeugdpsy­chi­a­trie en is genomi­neerd voor ‘Leraar van het Jaar’: “Ik ben ook hun tweede mama, begeleider en luisterend oor”

    Aniek Tackaert (46) is een van de vijftig topgenomineerden voor de titel van ‘Leraar van het Jaar’, die volgende week uitgereikt wordt. Ze woont in Zele, en werkt elke dag in de jeugdpsychiatrie aan het AZ Alma in Eeklo. “Kinderen die het moeilijk hebben kunnen helpen: dat is de mooiste job die er bestaat”, zegt Aniek. Dit is haar verhaal.