Veel verkeer op de N9 in Eeklo, vrijdag om 14.30 uur. Ook op een doordeweekse dag buiten de spits is het er al ontzettend druk.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel verkeer op de N9 in Eeklo, vrijdag om 14.30 uur. Ook op een doordeweekse dag buiten de spits is het er al ontzettend druk. © Foto JSA

Eeklo ziet aantal ongevallen niet stijgen, nu er weer meer verkeer is na corona: “Inspanningen voor verkeersveiligheid lonen”

EekloEeklo kan goede cijfers voorleggen als het gaat om verkeersongevallen. In de eerste zes maanden van het jaar raakten 30 zwakke weggebruikers betrokken bij een ongeval. “We zijn blij dat de geleverde inspanningen hun vruchten afwerpen", zegt schepen van Mobiliteit, Marc Windey (SMS).

  1. Meetjeslanders krijgen naast Eeklo tweede testcentrum in Aalter: “Druk voor huisartsen is niet meer te houden”
    Aalter/Meetjesland

    Meetjeslan­ders krijgen naast Eeklo tweede testcen­trum in Aalter: “Druk voor huisartsen is niet meer te houden”

    De inwoners van het Meetjesland krijgen een tweede testcentrum, waar ze zich op corona kunnen laten testen. Naast het testcentrum aan het AZ Alma in Eeklo is er nu ook één in het Sportpark van Aalter. Er wordt bekeken of ook Evergem en eventueel ook Lievegem kunnen volgen. “Het moet, want de telefoon van de huisartsen staat niet meer stil”, klinkt het.