Meer symboliek kan een foto niet hebben: de burgemeester van Eeklo aan het stuur, en de burgemeester van Sint-Laureins klaar om er op te springen.
Volledig scherm
Meer symboliek kan een foto niet hebben: de burgemeester van Eeklo aan het stuur, en de burgemeester van Sint-Laureins klaar om er op te springen. © Joeri Seymortier

Eeklo mag officieel fusiegesprekken voeren: wordt het Sint-Laureins, Kaprijke of Assenede?

EekloEeklo mag nu officieel verkennende gesprekken voeren om op korte termijn een fusie aan te gaan met één of meerdere buren.

  1. Gewelddadige echtgenoot veroordeeld voor ontvoering en verkrachting van vrouw: “Kinderen zagen hun mama mishandeling ondergaan”
    Kaprijke

    Gewelddadi­ge echtgenoot veroor­deeld voor ontvoering en verkrach­ting van vrouw: “Kinderen zagen hun mama mishande­ling ondergaan”

    Een Maldegemse verpleger kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 42 maanden waarvan 12 maanden effectief nadat hij verscheidene gewelddadige feiten pleegde. De veertiger ontdekte dat zijn echtgenote een afspraakje had met een bevriende arts, waarop hij haar mishandelde, onder dwang naar Frankrijk voerde en haar onderweg verkrachtte in een toilet naast de snelwegparking.