Zo ziet de nieuwe gemeenteraad van Eeklo eruit, met vooraan zittend het schepencollege.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo ziet de nieuwe gemeenteraad van Eeklo eruit, met vooraan zittend het schepencollege. © Joeri Seymortier

Eeklo eindelijk klaar voor nieuwe start: “Stop nu de ruzie en bestuur de stad!”

EekloHet is zover: in Eeklo heeft het nieuwe stadsbestuur van SMS, CD&V en N-VA maandagavond om 19.30 uur de eed afgelegd. Nu kan de ploeg eindelijk van start. Zowat iedereen is het eens over wat er nu in Eeklo dringend moet gebeuren: stoppen met ruzie maken en nieuwe projecten realiseren. Wij waren erbij.

 1. Jens De Decker (FCE Meetjesland): “Het kan en het moet beter”
  voetbal tweede provinciale A

  Jens De Decker (FCE Meetjes­land): “Het kan en het moet beter”

  De glorieperiode van de Fécé, het huidige FCE Meetjesland, en van KSK Maldegem liggen al enkele decennia achter ons. Maar voor een derby tussen een ploeg uit Eeklo en een uit Maldegem lopen de supporters nog steeds warm. En zowel Meetjesland als ‘den SK’ kunnen een opkikker wel gebruiken. Met een 1 op 15 was de oogst voor de jongens van de Zandvleuge heel pover, terwijl leider Maldegem een ‘wake up call’ kreeg in de wedstrijd tegen Belzele. Wie recht zaterdag de rug? Jens De Decker, de jongste trainer in de reeks, hoopt dat zijn ploeg de tanden laat zien.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.