De oudste leerlingen van het Droomschip trokken samen met Juf Paulien naar het bos.
Volledig scherm
De oudste leerlingen van het Droomschip trokken samen met Juf Paulien naar het bos. © JSA

Droomschip en De Tandem zetten volop in op ‘buiten lesgeven’: “Wat je buiten leert, komt simpelweg beter binnen”

EekloAlle leerkrachten van basisschool De Tandem en Leefschool Droomschip in Eeklo hebben een studiedag gevolgd rond ‘buiten lesgeven’, en gaan daar nu volop op inzetten.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Nieuwe plannen voor Oud Stadhuis Kaprijke: noodwoning en mogelijkheid voor horeca
  PREMIUM
  Kaprijke

  Nieuwe plannen voor Oud Stadhuis Kaprijke: noodwoning en mogelijk­heid voor horeca

  Kaprijke maakt nieuwe plannen voor het Oud Stadhuis aan het Plein. Het gebouw uit de zeventiende eeuw is beeldbepalend voor het dorp, maar er gebeurt vandaag te weinig. Kaprijke wil er nu onder andere een noodwoning in maken, en onderzoekt zelfs of er opnieuw horeca kan komen. “Vroeger zat er op de benedenverdieping altijd een herberg”, zegt burgemeester Pïeter Claeys. Ontdek hier de plannen.