Wereldmuziek op helden in het park.
Volledig scherm
Wereldmuziek op helden in het park. © JVK

Deze zomer geen ‘Helden in het Park’, maar N9 zorgt voor alternatief programma

EekloMuziekclub N9 uit Eeklo schrapt het festival ‘Helden in het Park’, dat normaal deze zomer vier donderdagen op rij voor wereldmuziek zorgt in het Heldenpark.

 1. Komt dat zien! Komt dat zien! Zo vierde men vroeger kermis in het Meetjesland: van paardenkoersen tot prijskamp voor zwijnen
  PREMIUM
  Meetjesland

  Komt dat zien! Komt dat zien! Zo vierde men vroeger kermis in het Meetjes­land: van paarden­koer­sen tot prijskamp voor zwijnen

  Openluchtbals, volksspelen en zelfs paardenkoersen. Hoe het Meetjesland vroeger kermis vierde kan je nu zien in een nieuwe reizende tentoonstelling met oude kermisaffiches. Hoe we vroeger feest vierden zegt veel over hoe we vroeger leefden. “Koers is absoluut de rode draad op alle kermissen. Eerst paardenkoersen en later op de fiets”, klinkt het. Wij duiken in de geschiedenis.
 2. Michiel (50) tovert zijn bedrijfswagens om tot ‘politiewagens’: “Duidelijk maken dat klanten voor ons prioritair zijn”
  Eeklo

  Michiel (50) tovert zijn bedrijfswa­gens om tot ‘politiewa­gens’: “Duidelijk maken dat klanten voor ons prioritair zijn”

  Ludieke acties, daar zijn ze bij Adrem keukens in Eeklo wel voor te vinden. Een nieuwe winkel openen op oudejaarsavond, het zijn er weinigen die het aandurven. Ook nu komt zaakvoerder Michiel Steenbeke (50) met een nieuwe actie op de proppen. Alle 21 bedrijfswagens worden namelijk voorzien van een opvallende oranje streep en zo omgetoverd tot ‘politiewagens’. De politie van zone Meetjesland kwam intussen al eens kijken naar hun nieuwe ‘collega’s’.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”