The Starlings mogen een thuismatch spelen in Eeklo.
Volledig scherm
The Starlings mogen een thuismatch spelen in Eeklo. © Joel Hoylaerts / Photo News

De Herbakker verhuist vanaf januari naar loods Wulffaert: The Starlings, Sien Eggers en Henk Rijckaert komen langs

EekloCultuurcentrum De Herbakker in Eeklo verhuist begin januari tijdelijk naar een pop-uptheater in een loods aan de Nijverheidskaai.

 1. Zeventien procent meer baby’s geboren in AZ Alma: “Ouders voelen zich hier in een viersterrenhotel”
  PREMIUM
  Eeklo/Meetjesland

  Zeventien procent meer baby’s geboren in AZ Alma: “Ouders voelen zich hier in een vierster­ren­ho­tel”

  Opvallende cijfers in het AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis voor het Meetjesland. Daar zijn vorig jaar zeventien procent meer baby’s geboren dan het jaar voordien. Een duidelijk geval van lockdown en coronababy’s? “Dat geloven wij niet. We groeien omdat we onze jonge ouders en hun pasgeboren baby’s benaderen zoals in een Club Med”, zegt dokter Michel Bafort. Wij gingen langs.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.