De Herbakker in Eeklo.
Volledig scherm
De Herbakker in Eeklo. © JSA

De Herbakker blij met heropstart: “Weer veilig van cultuur kunnen genieten”

EekloCultuurcentrum De Herbakker in Eeklo is blij met de heropstart van het cultuurseizoen. Deze maand wel nog maar met 200 gasten in de zaal.

 1. Nog geen steen verlegd, maar verbouwing CC De Herbakker wordt steeds duurder: “Nu al 3 miljoen, dus dat wordt zeker 4 miljoen euro”
  PREMIUM
  Eeklo

  Nog geen steen verlegd, maar verbouwing CC De Herbakker wordt steeds duurder: “Nu al 3 miljoen, dus dat wordt zeker 4 miljoen euro”

  Bij de geplande verbouwing van het Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo is nog geen steen verlegd, maar de prijs swingt nu al de pan uit. De werken waren geraamd op 2 miljoen euro, maar zullen nu al zeker 3 miljoen euro kosten. Volgens sommigen zal de prijs zelfs oplopen tot 4 miljoen. Of zal de nieuwe bestuursploeg, die in oktober start, opnieuw andere keuzes maken? Het zorgt voor een verrassende politieke discussie.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Wout (9) vecht tegen hersentumor, vrienden zetten acties op: “Niet alleen voor Wout, maar voor alle lotgenootjes”
  PREMIUM
  Lievegem

  Wout (9) vecht tegen hersentu­mor, vrienden zetten acties op: “Niet alleen voor Wout, maar voor alle lotgenoot­jes”

  Wout Van De Velde uit Lievegem is amper 9 jaar oud, en vecht elke dag tegen een hersentumor. Maar hij vecht niet alleen. Naast mama Tineke, papa Lode en broertje Warre is er versterking van Team Wout. De groep vrienden wil alles op alles zetten om Wout en zijn lotgenootjes te helpen. Emotioneel maar ook financieel. “Zekerheid is er nooit. Maar wel veel hoop in het beste wat de wetenschap kan bieden”, klinkt het.
 2. Bob D’Haeseleer likt zijn wonden na politieke storm: “Liever dit dan dat ze nog 3 jaar alle dossiers blokkeren waar mijn naam op staat”
  PREMIUM
  Eeklo

  Bob D’Haeseleer likt zijn wonden na politieke storm: “Liever dit dan dat ze nog 3 jaar alle dossiers blokkeren waar mijn naam op staat”

  Bob D’Haeseleer (38) moet begin volgende maand zijn schepensjerp in Eeklo inleveren. Zijn keuze om zich aan te sluiten bij Vooruit, heeft in zijn stad een politieke bom doen barsten, die uiteindelijk zijn job kost. Een peperdure rekening. Voelt hij zich de dader van dit alles? Had hij niet beter gewoon gezwegen? En wat denkt hij over zijn opvolgers? Zijn eerste echte gesprek na de politieke storm.