Jenna is dolblij in haar nieuwe bakfiets.
Volledig scherm
PREMIUM
Jenna is dolblij in haar nieuwe bakfiets. © Joeri Seymortier

Dat is ondernemen met een hart: Pitta Izmir schenkt bakfiets aan zieke Jenna (7). “Eindelijk haar vrijheid terug”

EekloHet team van Pitta Izmir in Eeklo toont z’n hart. Het schenkt een elektrische bakfiets aan de kleine Jenna Van Engel (7). Het meisje kan zeer moeilijk stappen en is dolblij met haar cadeau van een goeie 4.000 euro. “De lach op het gezicht van Jenna en haar mama is ons alles waard”, klinkt het bij Izmir. Het verhaal.

 1. Partijgenoten vragen ontslag schepen Marc Windey (76) na vermeende ‘leugens’: “Maar ik laat me niet zomaar bij het huisvuil zetten”
  PREMIUM
  Eeklo

  Partijgeno­ten vragen ontslag schepen Marc Windey (76) na vermeende ‘leugens’: “Maar ik laat me niet zomaar bij het huisvuil zetten”

  Het rommelt (weer) binnen de meerderheidspartij SMS in Eeklo. Fractieleider Michel De Sutter vraagt het ontslag van schepen en partijgenoot Marc Windey (76). Het ontslagnemend bestuur van SMS distantieert zich van die vraag, en schepen Windey wil van geen wijken weten. “Na 53 jaar carrière in de publieke sector zou dat een verschrikkelijk einde zijn”, reageert een verraste Marc Windey. Wij legden ons oor te luister bij alle betrokken partijen.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.