Lisa Klein. Baloise Ladies Tour.
Volledig scherm
Lisa Klein. Baloise Ladies Tour. © Robby Verdickt

Dameswielrennen palmt vrijdag binnenstad Eeklo in: “Blij dat we Meetjesland weer kunnen aandoen”

EekloEeklo wordt op vrijdag 9 juli de etappeplaats voor de eerste rit van de Baloise Ladies Tour. Topwielrennen voor dames in de stad.

 1. Nog geen steen verlegd, maar verbouwing CC De Herbakker wordt steeds duurder: “Nu al 3 miljoen, dus dat wordt zeker 4 miljoen euro”
  PREMIUM
  Eeklo

  Nog geen steen verlegd, maar verbouwing CC De Herbakker wordt steeds duurder: “Nu al 3 miljoen, dus dat wordt zeker 4 miljoen euro”

  Bij de geplande verbouwing van het Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo is nog geen steen verlegd, maar de prijs swingt nu al de pan uit. De werken waren geraamd op 2 miljoen euro, maar zullen nu al zeker 3 miljoen euro kosten. Volgens sommigen zal de prijs zelfs oplopen tot 4 miljoen. Of zal de nieuwe bestuursploeg, die in oktober start, opnieuw andere keuzes maken? Het zorgt voor een verrassende politieke discussie.
 2. Nieuw zwembad moet binnenkort voor weken dicht: “Eerst uitzoeken wie verantwoordelijk is, dan kapotte zwembadbodem herstellen”
  PREMIUM
  Eeklo

  Nieuw zwembad moet binnenkort voor weken dicht: “Eerst uitzoeken wie verantwoor­de­lijk is, dan kapotte zwembadbo­dem herstellen”

  Het nieuwe Verbauwenbad in Eeklo moet wellicht begin volgend jaar voor weken dicht, omdat de tegels op de bodem van het zwembad loskomen. Nu is nog een juridisch steekspel aan de gang over wie moet opdraaien voor de kosten. “Maar dat het zwembad binnenkort dicht zal moeten voor herstellingswerken, staat nu al vast”, zegt schepen Marc Windey. Dit is er aan de hand.