De neuzen van Geldhof zijn onder andere te koop op de Groentenmarkt in Gent.
Volledig scherm
De neuzen van Geldhof zijn onder andere te koop op de Groentenmarkt in Gent. © Wannes Nimmegeers

Cuberdons van Confiserie Geldhof: “Ze zijn een hype, mede dankzij de befaamde neuzenoorlog”

De Gentse neuzen of cuberdons hebben de voorbije jaren meer dan eens de gemoederen beroerd. Er was de geanimeerde strijd – soms letterlijk - tussen de neuzenverkopers op de Groentenmarkt, maar daarnaast is er ook de claim dat Gentse neuzen eigenlijk uit het Meetjesland afkomstig zijn. Hoe zit het nu eigenlijk?

1 reactie

 • Veronique Cannoot

  3 jaar geleden
  Als Eeklonaar mag ik toch wel zeggen die van Geldhof zijn de enige beste
 1. Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Ma­ria-Licht­mis in het Meetjes­land en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoe­ken

  Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken.
 2. Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”
  PREMIUM
  Deinze/Gistel/Ichtegem

  Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”

  Fors geweld, veel schade en een kleine buit. Dat was de rode draad bij de tientallen diefstallen die S.D.C. (38) uit Torhout pleegde. Ontredderd door de dood van zijn vader en gebukt gaand onder een drugsverslaving zocht S. manieren om snel aan geld te geraken. Maar hij had één principe: “Ik zou nooit inbreken in een woning, enkel in openbare gebouwen.” Hij werd uiteindelijk op heterdaad betrapt in een school in Deinze.
 3. Kinderopvang in Eeklo moet drie maanden dicht nadat kind er letsel oploopt: “Veiligheid niet langer gegarandeerd”
  PREMIUM
  Eeklo

  Kinderop­vang in Eeklo moet drie maanden dicht nadat kind er letsel oploopt: “Veiligheid niet langer gegaran­deerd”

  Kinderopvang De Kleine Wereld in de Jan Breydelstraat in Eeklo moet vanaf maandag noodgedwongen dicht. Er zouden in de afgelopen maanden twee klachten zijn binnengelopen over de crèche. Zo zou een van de kinderen een bloeduitstorting in de nek hebben gehad, als gevolg van wurging. De dienst Opgroeien heeft nu beslist om de crèche nu voor drie maanden te sluiten. “We maken ons ernstige zorgen over de pedagogische kwaliteit”, klinkt het. Dit is wat we weten.