Burgemeester Tony Vermeire van Lievegem: “Iedereen komt met zijn problemen naar de burgemeester. Soms voel ik mij de nieuwe pastoor van de gemeente.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Tony Vermeire van Lievegem: “Iedereen komt met zijn problemen naar de burgemeester. Soms voel ik mij de nieuwe pastoor van de gemeente.” © Wannes Nimmegeers

Burgemeesters niet enthousiast over camerabewaking in bureau: “Oprecht naar mensen luisteren levert meer op dan een camera”

De burgemeesters van het Meetjesland lijken het voorbeeld van Eeklo niet te volgen, en willen geen camerabewaking in hun bureau op het gemeentehuis.

 1. Armoede groeit nergens in Meetjesland sterker dan in Eeklo: “Zelfs derde slechtste leerling van Oost-Vlaanderen”
  PREMIUM
  Eeklo

  Armoede groeit nergens in Meetjes­land sterker dan in Eeklo: “Zelfs derde slechtste leerling van Oost-Vlaanderen”

  De armoede is de voorbije tien jaar in het Meetjesland nergens zo sterk gestegen als in Eeklo. De centrumstad van het Meetjesland heeft zelfs de derde slechtste score van Oost-Vlaanderen, na Denderleeuw en Lokeren. “We mogen dit niet op de centrumfunctie van onze stad steken. Er zijn steden met hetzelfde profiel als Eeklo, die deze armoedeproblematiek niet kennen”, zegt gemeenteraadslid Hilde Lampaert van N-VA.
 2. Maldegem draait geldkraan voor kerk Balgerhoeke dicht: “Die investeringen moeten door Eeklo gedragen worden”
  PREMIUM
  Eeklo/Maldegem

  Maldegem draait geldkraan voor kerk Balgerhoe­ke dicht: “Die investerin­gen moeten door Eeklo gedragen worden”

  Eeklo en Maldegem zitten verstrikt in politiek gekibbel over kerken. De kerk van Balgerhoeke in Eeklo krijgt eindelijk haar langverwachte restauratie, maar wettelijk gezien moet buurgemeente Maldegem in dat dossier ook 176.000 euro op tafel leggen. Enkel en alleen omdat de parochie Balgerhoeke vroeger ook deels op Maldegems grondgebied vastgelegd werd. Maar Maldegem wil niet betalen. “We gaan niet investeren in een kerk in Eeklo, als we het in onze eigen gemeente niet eens doen”, klinkt het daar.