De brandweer in Eeklo.
Volledig scherm
De brandweer in Eeklo. © Joeri Seymortier

Bodemvervuiling rond brandweerkazerne: “Oppassen met putwater”

EekloEr zijn sporen van de vervuilende stof PFAS gevonden op het terrein van de brandweerkazerne in de Gentsesteenweg in Eeklo.

 1. Fusiekoorts in Kaprijke en rest van Meetjesland? “Deze zomer kan alles in stroomversnelling geraken”
  PREMIUM
  Kaprijke/Meetjesland

  Fusie­koorts in Kaprijke en rest van Meetjes­land? “Deze zomer kan alles in stroomver­snel­ling geraken”

  Staat Kaprijke aan de vooravond van een gemeentefusie? De gemeenten Eeklo, Assenede, Sint-Laureins en Zelzate hebben alvast een studie rond het thema besteld, en in veel scenario’s speelt Kaprijke een cruciale rol. Tegen de zomer moeten de studieresultaten gekend zijn, en kan alles in een stroomversnelling komen. Oud-burgemeester Filip Gijssels wil alvast een burgerpanel rond het thema.
 2. “A. bleef schoppen en slaan, ook al lag het slachtoffer al even op de grond”: 120 uur werkstraf voor vechtersbaas met kort lontje
  PREMIUM
  Eeklo

  “A. bleef schoppen en slaan, ook al lag het slachtof­fer al even op de grond”: 120 uur werkstraf voor vechters­baas met kort lontje

  De 19-jarige A.B. uit Eeklo is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur wegens twee geweldsdelicten. Hij gedroeg zich gewelddadig tegenover een groepje minderjarigen die ‘te luide muziek’ aan het spelen waren in een park én hij verkocht een 15-jarige jongen een pak rammel. Toen de jongen tegen de grond gewerkt was, bleef hij maar slaan en schoppen.