Leerlingen en leerkrachten van Sint-Jozef en Sint-Janneke.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen en leerkrachten van Sint-Jozef en Sint-Janneke. © Foto WN

Basisschool Sint-Jozef en Sint-Janneke zamelt spullen in voor slachtoffers overstromingen: “Niets doen is geen optie”

EekloDe solidariteit voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië is groot in Eeklo. Nadat eerder het lokale radiostation Radio TRL een succesvolle inzamelactie opzette, wil nu ook Basisschool Sint-Jozef en Sint-Janneke zijn steentje bijdragen. “Doneer alles wat je niet nodig hebt en wat ze ginder goed kunnen gebruiken", zegt directrice Leen Smets.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.