Luc Madou (links) rouwt om zijn collega-ballonvaarder Wim Verstraeten.
Volledig scherm
Luc Madou (links) rouwt om zijn collega-ballonvaarder Wim Verstraeten. © RV/DR

Ballonvaarder Luc Madou neemt afscheid van concurrent Wim Verstraeten: “We keken naar hem op”

Eeklo/LievegemOok in het Meetjesland is het nieuws van het overlijden van de bekende ballonvaarder Wim Verstraeten niet onopgemerkt voorbijgegaan. Luc Madou (69) van Madou Ballonvaarten in Eeklo neemt afscheid van zijn grootste concurrent. “We hebben veel van elkaar geleerd”, zegt Luc.

 1. “Met hem was het altijd een groot avontuur”: ballonwereld neemt afscheid van wereldreiziger Wim Verstraeten
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  “Met hem was het altijd een groot avontuur”: ballonwe­reld neemt afscheid van wereldrei­zi­ger Wim Verstrae­ten

  De ballonwereld neemt afscheid van Wim Verstraeten, die zondag op 64-jarige leeftijd overleed na een langdurige ziekte. Zijn verdienste voor de ballonvaart in België valt niet te onderschatten, zeggen piloten die bij hem het vak leerden. Maar nog meer koesteren ze de herinnering aan Verstraeten als enthousiaste en inspirerende mens. “Veel van wat ik nu in mijn eigen bedrijf toepas, heb ik bij hem geleerd”, reageert collega-ballonvaarder Filip Audenaert.
 2. Rijke meubelgeschiedenis Eeklo in expo: “Ooit verdienden 1.500 stadsgenoten hun brood in de meubelfabrieken”
  PREMIUM
  Eeklo

  Rijke meubelge­schie­de­nis Eeklo in expo: “Ooit verdienden 1.500 stadsgeno­ten hun brood in de meubelfa­brie­ken”

  Ooit waren er 15 grote meubelfabrieken en tientallen kleinere meubelateliers in Eeklo. In de gouden jaren zeventig verdienden 1.500 Eeklonaars hun boterham in die meubelindustrie. Voor de KVVV Eeklo reden genoeg om die rijke meubelgeschiedenis te bundelen in de tentoonstelling ‘Uit het goede hout gesneden’. Wij duiken samen met de werkgroep meubelambacht in de Eeklose meubelgeschiedenis.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Akkoord over sociaal plan in Ontex Eeklo, maar nog steeds onzekerheid over eventuele ontslagen
  PREMIUM
  Eeklo

  Akkoord over sociaal plan in Ontex Eeklo, maar nog steeds onzeker­heid over eventuele ontslagen

  Na maanden van onderhanden is er een akkoord over het sociaal plan tussen de werknemers en directie van Ontex Eeklo. Desondanks blijft er heel wat onzekerheid over de verschillende productielijnen die zouden verdwijnen. “Twee lijnen zullen zeker vertrekken. Over de acht andere zal pas in de tweede helft van oktober een beslissing genomen worden", zegt Evi Van der Bracht van ACV-CSC Metea.