Ruben Van Gucht
Volledig scherm
PREMIUM
Ruben Van Gucht © VRT

5 x uit in het Meetjesland: Sportverhalen met Ruben Van Gucht tot dansen in de Kokorico

Eeklo-Evergem-Hansbeke-Lievegem-Sint-LaureinsDe dagen worden zichtbaar korter en de herfstblues sluipt er bij sommigen al een beetje in, maar daar trekken ze zich in het Meetjesland weinig van aan. In het weekend van 23 en 24 oktober is het programma er andermaal goedgevuld. Beginnen doen we met de voorstelling Sportman II van Ruben van Gucht in Sint-Laureins, eindigen doen met op de dansvloer in Kokorico in Zomergem. 

 1. Na lagere school Emmaüs gaat nu ook middelbaar dicht: corona raast door Aalter met meer dan 400 besmettingen per week
  PREMIUM
  Aalter

  Na lagere school Emmaüs gaat nu ook middelbaar dicht: corona raast door Aalter met meer dan 400 besmettin­gen per week

  Na de tijdelijke sluiting van de lagere school en de kleuterafdeling van het Emmaüsinstituut in Aalter, gaat nu ook het middelbaar dicht. Vanaf donderdag tot al zeker 6 december wordt daar een zogenaamde afkoelperiode ingelast. “Alleen wie echt op school moet zijn, zal dat mogen. Lessen die online kunnen, gebeuren online”, klinkt het. Wat is er aan de hand?
 2. Vier keer uit in het Meetjesland en Deinze: Het Zesde Metaal in Deinze tot filosoferen over Lou Reed in Eeklo
  Meetjesland

  Vier keer uit in het Meetjes­land en Deinze: Het Zesde Metaal in Deinze tot filosofe­ren over Lou Reed in Eeklo

  De coronacijfers swingen op nieuw de pan uit waardoor heel wat evenementen reeds zijn afgelast. Toch zijn er in het weekend van 27 en 28 november ook nog heel wat coronaproof gelegenheden in het Meetjesland waar we u niet van willen weerhouden. Beginnen doen we met een theatervoorstelling van Het Zesde Metaal, eindigen doen we met een wilde avond vol filosofie met Johan Braeckman.
 1. Koen Dewulf ziet 13 van zijn 14 shows geschrapt, maar blijft rustig: “Eigenlijk was de cultuursector al gesloten”
  PREMIUM
  Eeklo

  Koen Dewulf ziet 13 van zijn 14 shows geschrapt, maar blijft rustig: “Eigenlijk was de cultuursec­tor al gesloten”

  Terwijl zowat de hele cultuursector moord en brand schreeuwt over de mogelijke coronaverstrengingen die in de lucht hangen, roept komiek, zanger en kunstenaar Koen Dewulf uit Eeklo op tot nuance. Ook al zijn deze maand 13 van zijn 14 optredens geschrapt. “Wij hebben het als mens toch niet zwaarder dan iemand anders? Laat ons focussen op wat wel nog kan”, klinkt het verrassend.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.