Deze jongelui testten de ijspiste op het Sint-Poppoplein al eens uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze jongelui testten de ijspiste op het Sint-Poppoplein al eens uit. © Anthony Statius

4 x uit in het Meetjesland en Deinze: van schaatsplezier in Deinze tot balletvoorstelling in Knesselare

Meetjesland en DeinzeHet kerstweekend van 25 en 26 december staat naar goede gewoonte volledig in het teken van gezelligheid, cadeautjes en familie. Wie de festiviteiten echter aan zich voorbij laat gaan of na de feestdis er nog even op uit wil, zetten wij enkele leuke activiteiten uit het Meetjesland en Deinze op een rij. Beginnen doen we op de ijspiste op het Sint-Poppoplein in Deinze, eindigen doen we met de balletvoorstelling Cogetama in Knesselare. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) woonden maandenlang in bij Hugo (67): “Ik was amper een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”
  PREMIUM

  Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) woonden maanden­lang in bij Hugo (67): “Ik was amper een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”

  “Nee, Anna hoefde niet in het huishouden te helpen. Al ben ik wel blij dat ze af en toe hielp met de strijk.” Hugo Schaeck (67), een gepensioneerde tandarts uit Hansbeke, wierp zich het afgelopen jaar op als echte pater familias voor Anna (30) en dochtertje Milana (4). Hij bood de Oekraïense oorlogsvluchtelingen een thuis aan, in zijn eigen woning. Geniet van een hartverwarmend dubbelinterview.
  Deinze