Populair in HLN+ REGIO

 1. Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Het is weer Black Friday: deze 7 lokale winkels in het Meetjes­land en Deinze zijn een bezoekje waard

  Vrijdag is het Black Friday, heel wat grote ketens geven enorme kortingen op hun collecties. Het loont zeker de moeite om ook eens langs te gaan bij kleinere boetiekjes. Enkele lokale winkels lanceren verschillende deals tijdens Black Friday. Andere zaken maken van de gelegenheid gebruik om overconsumptie aan te kaarten en organiseren een alternatieve actie. Van ‘Amuse Toi’ in Lievegem tot ‘Optiek Lammerant’ in Deinze: wij lijsten zeven lokale winkels op in het Meetjesland en Deinze waar je ook tijdens Black Friday kan rekenen op een persoonlijke service.
 2. Ervaren jockey Adelin (70) krijgt hartaanval middenin paardenrace en wordt gered door collega-jockey (39): “Een wonder dat hij er niks aan overhoudt”
  PREMIUM
  Brugge/Knesselare

  Ervaren jockey Adelin (70) krijgt hartaanval middenin paardenra­ce en wordt gered door collega-joc­key (39): “Een wonder dat hij er niks aan overhoudt”

  “Ik weet of niet of ik juist het geluk of ongeluk aantrek.” Dat zegt Sébastien Van Hauwermeiren (39), een Aalsterse paardenjockey die op een anderhalve maand tijd tweemaal een collega succesvol reanimeerde op de Waalse Hippodrome. Dinsdag kreeg Adelin Mattheeuws (70) in volle paardenrace een hartaanval, en viel van zijn paard. Adelin kroop - dankzij zijn collega - door het oog van de naald. “Het is een wonder”, zegt zijn echtgenote.
 3. Gino (53) nog één keer op podium als eerbetoon aan Paul Severs: “Door hem heb ik ooit Robbie Williams ontmoet”
  PREMIUM
  Eeklo

  Gino (53) nog één keer op podium als eerbetoon aan Paul Severs: “Door hem heb ik ooit Robbie Williams ontmoet”

  Gino Van de Walle (53) uit Eeklo kruipt donderdag een allerlaatste keer op het podium, als eerbetoon aan Paul Severs. In het begin van de jaren negentig stond Gino met zijn witte gitaar naast de zanger, bij zijn hit ‘Zeg eens meisje’. Dertig jaar later koestert hij nog altijd de herinneringen. “We konden toen nergens komen zonder dat fans ons achtervolgden voor een handtekening”, klinkt het. Wij duiken in het oude fotoalbum.