Fietsers en voetgangers moeten op de Prins Boudewijnlaanbn twee rijvakken kruisen, zonder zebrapad en zonder verkeerslichten.
Volledig scherm
Fietsers en voetgangers moeten op de Prins Boudewijnlaanbn twee rijvakken kruisen, zonder zebrapad en zonder verkeerslichten. © Benoit De Freine

Zwartste punt van Edegem wordt aangepakt: werken aan veilige oversteekplaats Prins Boudewijnlaan starten na bouwverlof

Na het bouwverlof begint het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van een veiligere oversteekplaats voor zwakke weggebruikers op de Prins Boudewijnlaan aan woonproject Elysia Park. Oppositiepartijen Groen en CD&V juichen dat toe maar vinden dat er nog veel meer moet gebeuren om het zwartste punt van Edegem veiliger te maken.

 1. Wegen en Verkeer reageert op dodelijk ongeval op Prins Boudewijnlaan “Voorstellen Fietsersbond zouden veiligheid juist verslechteren”

  Wegen en Verkeer reageert op dodelijk ongeval op Prins Boudewijn­laan “Voorstel­len Fietsers­bond zouden veiligheid juist verslechte­ren”

  Na het dodelijk fietsongeval van dinsdagochtend schenen zowel de Edegemse Fietsersbond als het gemeentebestuur hun licht al op de veiligheid van de oversteekplaatsen op de Prins Boudewijnlaan. Het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV), dat de gewestweg beheert, reageert nu ook op de kwestie. “We zijn ons bewust van de problematiek en werken er zowel op korte als lange termijn aan.”
 2. Edegemse quarantaine ook gevolgen voor andere scholen en woonzorgcentra: “Flexibiliteit collega’s houdt ons recht”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Edegemse quarantai­ne ook gevolgen voor andere scholen en woonzorg­cen­tra: “Flexibili­teit collega’s houdt ons recht”

  Ook al zijn er in Olfa Elsdonk maar twee extra besmettingen met de Britse variant - en één met de ‘klassieke’ coronavariant - geteld, toch zitten er nog duizenden mensen in de regio in quarantaine door de mogelijke uitbraak. In basisschool Andreas Vesalius vielen maar liefst acht leerkrachten uit en woonzorgcentrum Immaculata doet het met tien vaste krachten minder deze week. “De veerkracht van onze collega’s is onuitputtelijk.”
 1. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"

 2. Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph
  Play

  Verenigd Koninkrijk zwaar getroffen door storm Christoph