De beelden stonden tot 2012 rond de vijver van Hof ter Linden.
Volledig scherm
De beelden stonden tot 2012 rond de vijver van Hof ter Linden. © Benoit De Freine

Zes van tien gestolen beelden uit kasteeldomein Hof ter Linden opgedoken in Frankrijk

EDEGEMZes van de tien gestolen beelden van kasteeldomein Hof ter Linden zijn opgedoken in Frankrijk. De vorige eigenaar van het domein liet de beelden in 2012 verdwijnen voor het domein werd overgedragen aan Edegem, het Agentschap Natuur en Bos en Kempens Landschap. In februari komt het dossier voor het Franse gerecht en zal blijken of de kunstwerken ooit nog naar Edegem kunnen terugkeren.

 1. Bewoners Mechelsesteenweg zijn erbarmelijke staat van voetpaden beu: “Rolstoelgebruikers zijn gedoemd om het fietspad te nemen. Een schande is het”
  MORTSEL

  Bewoners Mechelse­steen­weg zijn erbarmelij­ke staat van voetpaden beu: “Rolstoel­ge­brui­kers zijn gedoemd om het fietspad te nemen. Een schande is het”

  De voetpaden langs de Mechelsesteenweg in Mortsel liggen er slecht bij. Volgens het bewonerscomité zijn voetgangers, ook mensen met fysieke beperkingen, daardoor verplicht het fietspad te gebruiken, wat tot gevaarlijke situaties leidt. Het stadsbestuur belooft een volledige heraanleg. “Net zoals een nieuwe Krijgsbaan krijgen we ook een nieuwe Mechelsesteenweg.”
 2. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"