De medewerkers probeerden in de vorm van een hartje te gaan staan. Uit solidariteit met elkaar en uit protest tegen het privatiseringsdecreet waarover zal worden gestemd in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
PREMIUM
De medewerkers probeerden in de vorm van een hartje te gaan staan. Uit solidariteit met elkaar en uit protest tegen het privatiseringsdecreet waarover zal worden gestemd in het Vlaams Parlement. © JVDS

Werknemers woonzorgcentra protesteren tegen privatiseringsdecreet van de zorg: “Zorg moet betaalbaar blijven voor iedereen.”

EdegemAls u dinsdagmiddag rond lunchtijd voorbij WZC Immaculata aan de Oude Godstraat reed, zag u wellicht enkele tientallen zorgkundigen die probeerden in de vorm van een hartje te gaan staan. Ze hielden namelijk een solidariteitsactie tegen een decreet dat momenteel voorligt in het Vlaams Parlement. Dat zou een gedeeltelijke privatisering van zorginstellingen mogelijk maken. “Private investeerders zullen enkel willen investeren als ze er winst uit kunnen halen.”

  1. Brandweerposten verrassen collega die bijna dood was: “die mensen die daar stonden zijn geen vrienden. Dat is gewoon familie”
    Edegem/Lint

    Brandweer­pos­ten verrassen collega die bijna dood was: “die mensen die daar stonden zijn geen vrienden. Dat is gewoon familie”

    5 maanden op intensieve zorg en anderhalve maand in kunstmatige coma. Dat is de prijs die brandweersergeant Bert Bernaers (34) moest betalen toen hij in maart met zijn motor tegen een vrachtwagen reed op de Noorderlaan. Nu gaat het een stuk beter en begin deze week werd hij overgebracht naar het revalidatiecentrum (RevArte) in Edegem. Woensdagavond besloten zijn vrouw, kinderen en collega’s hem daar te verrassen. “Vlak na het ongeluk werd ons verteld dat we afscheid mochten gaan nemen.”