Topwetenschapper Pierre Van Damme (UA) neemt de leiding van Vaccinopolis tot zijn pensioen op zich. Architect Roy Pype zorgde dan weer voor de inrichting van de indrukwekkende infrastructuur: "Geen enkele biologische activiteit mag hier ontsnappen."
Volledig scherm
PREMIUM
Topwetenschapper Pierre Van Damme (UA) neemt de leiding van Vaccinopolis tot zijn pensioen op zich. Architect Roy Pype zorgde dan weer voor de inrichting van de indrukwekkende infrastructuur: "Geen enkele biologische activiteit mag hier ontsnappen." © Felix Rabou

Welkom in Vaccinopolis, waar vrijwilligers ‘op hotel’ gaan om vaccins te testen en voedselresten in ‘killtank’ belanden: “Geen enkele biologische activiteit mag ontsnappen”

Edegem/AntwerpenNa dertien maanden intensief labeur opende Vaccinopolis van de Universiteit Antwerpen op Campus Drie Eiken vandaag de deuren. In het hypergeavanceerd vaccinonderzoekscentrum zullen vrijwilligers tot drie weken lang verblijven om zich te laten prikken met kandidaat-vaccins tegen infectieziektes zoals kinkhoest. Volgens drijvende kracht Pierre Van Damme (UA) hoeven we na Covid-19 niet meteen een volgende pandemie te vrezen: “Maar we moeten voorbereid zijn: door de huidige evoluties verspreiden virussen zich sneller dan ooit.”

  1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
    Gouden Formule 1
    5

    Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

    Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.