Volgens Groen is de sfeer op het gemeentehuis erg kil tegenwoordig.
Volledig scherm
Volgens Groen is de sfeer op het gemeentehuis erg kil tegenwoordig. © Ivan Lusyne

Voorstel welzijnsbevraging bij gemeentepersoneel afgekeurd: “Niet het juiste moment”

EDEGEMOppositiepartij Groen wil dringend een externe welzijnsbevraging voor het gemeentepersoneel. Volgens Groen weegt de combinatie van verplicht telewerken en de besparingsronde die twee jaar geleden is ingezet, zwaar op de ambtenarij in Edegem. N-VA is het idee niet ongenegen maar spreekt over een slechte timing momenteel.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Geen budget voor meer publieke laadpalen: “We wachten op initiatief van Vlaamse overheid”
  EDEGEM

  Geen budget voor meer publieke laadpalen: “We wachten op initiatief van Vlaamse overheid”

  In Edegem zijn er heel wat vragen opgedoken bij burgers over laadpalen voor elektrische wagens. Aanleiding is het plan van Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) om zesduizend nieuwe laadpalen per jaar te plaatsen de komende vijf jaar. Bovendien wordt de straal waarin burgers publieke laadpalen kunnen aanvragen, verkleind van 500 naar 250 meter. Maar in Edegem is daar helemaal geen budget voor voorzien. “Het is een plan van de minister dus wij verwachten dan ook initiatief op Vlaams niveau.”
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.