Over één ding is iedereen het eens: het sluipverkeer móet verdwijnen uit de Collegewijk.
Volledig scherm
Over één ding is iedereen het eens: het sluipverkeer móet verdwijnen uit de Collegewijk. © Benoit De Freine

Vanaf zomer slimme ANPR-camera’s om sluipverkeer Collegewijk te weren

EDEGEMWie Collegewijk zegt in Edegem, zegt sluipverkeer, al jaar en dag. De verdwijnpalen die de vorige legislatuur liet plaatsen, werkten meer wel dan niet, dus kiest het huidig N-VA-bestuur voor slimme ANPR-camera’s met nummerplaatherkenning, zoals CD&V dat tien jaar geleden al voorstelde. Toch is die laatste niet helemaal tevreden en ook Groen kant zich nog steeds tegen het plan.

 1. Loris Brogno en Beerschot kregen tik van Oostende, maar zijn nog niet knock-out: “Geloven dat we op Standard iets kunnen rapen”
  Voetbal 1A

  Loris Brogno en Beerschot kregen tik van Oostende, maar zijn nog niet knock-out: “Geloven dat we op Standard iets kunnen rapen”

  Was dat zondagavond even slikken voor Beerschot. Vijf minuten voor het einde van de thuismatch tegen Oostende zaten de Mannekens virtueel in Play-off 2, maar plots keerde de situatie helemaal om. Nu wacht op de slotspeeldag nog een pittige verplaatsing naar Standard. “We moeten op Sclessin niet te veel rekenen”, zegt Loris Brogno, die tegen KVO de score opende.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee