De besparingsplannen in Edegem werden in november 2019 bekend gemaakt, met alle protest van dien.
Volledig scherm
De besparingsplannen in Edegem werden in november 2019 bekend gemaakt, met alle protest van dien. © Marc De Roeck

Vakbonden blijven zich verzetten tegen Edegems personeelsbeleid: “Aantal medewerkers in twee jaar tijd gehalveerd”

EDEGEMRuim een halvering van het gemeentepersoneel. Dat zal in september de balans zijn van twee jaar besparingen in Edegem, wanneer het personeel van de kinderopvang ook geprivatiseerd zal zijn. Vakbond ACV is nog altijd niet te spreken over het personeelsbeleid van de gemeente. “Het personeel dat ‘mocht’ blijven, stapt nu zelf op of valt uit omdat het werk te zwaar is.”

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.